Monday, February 18, 2013

Mengisi Kekosongan Hati

Assalamualaikum...

bace tajuk entry hope jgn nyanyi lagu Najwa Latiff  "Kosong"..heeee

Hati kita ni sangat perlu diisi dengan perkara yang positif, but as a normal human sometimes dalam sehari mesti ada benda negative. Manusia mana yang tak lari daripada kesalahan.

Setiap orang lain cara nak isi kekosongan hati, so aku tak tau para pembaca yang sudi sangat nak bace entry aku ni macam mane pandangan nyer. Bagi aku, nak isi hati kite yang sedang tak tahu nak buat apa??? memang susah sikit, tapi!!! tidak salah untuk mencuba kan????

Cara aku senang jer, kalau hati sedang berkecamuk, cuba HARAMkan otak korang daripada berfikir bnda yang korang sangat tak suke, disini aku pointkan ape yang aku cube buat untu ubatkan kekosongan hati..


1)   Selawat pada Nabi Muhammad s.a.w banyak2 SEBAB dekat akhirat nanti mana lah tau dengan berkat kita berselawat Nabi akan mmebri kita syafaat nya.Kita hidup didunia ni memang banyak sangat dosa, sampai nak tadah tangan nk memohon keampunan pun malu.. Astagrfirullah hal A'zim..

2)   Berzikirlah sebagai makan rohani kita. U ollsss must believe me..

3)   Banyakkan dengan membaca Al-Quran

4)   Minta pandangan kepada rakan yang amat kita percaya, but tak semua perkara kita bole bagi tau pada sahabat bukan nk berfikiran buruk, sebab percaya lah sahabat baik kite kadang kala bole jadi org yang sangat kite benci dan tidak percaya.

5)  Buat la perkara yang berfaedah, sebagai contoh kalau aku, aku menjahit ke..bace novel cinta (heeeeheee)..menyanyi..


thats all yang aku nak kongsi hari ni..oke!! Peace :)

Ma'assalamah..

No comments:

Post a Comment